Laastad & Co velger Level


Den familieeide Volvo-forhandleren Laastad & Co har over flere generasjoner bygget opp en av de sterkeste merkevarene i Haugesund. Det forplikter når de skal ansette nye medarbeidere.

Level Personal har bistått Laastad & Co med to rekrutteringer i 2016; Kristian Kämäräinen, som er en del av salgsavdelingen, og kundevert Angela Zenteno. Begge har funnet seg godt til rette og stortrives i sin nye arbeidshverdag.

Daglig leder, Haakon Laastad, er svært bevisst på hvordan bedriften skal fremstå, hvilke verdier de signaliserer og hvem han ønsker å jobbe med.

– Det er enormt viktig at rådgiveren kjenner bedriften og forstår hva vi er ute etter. Samtidig er det bra at noen ser det utenfra og kommer med tips underveis, selv om vi ikke nødvendigvis har bedt om det, sier Laastad.

Han tenker særlig på innspill til konkrete prosesser, men også at de fortløpende blir informert om kandidater som kan passe inn hos dem.

– Vi liker å ha et langsiktig perspektiv på ting, både når det gjelder kunder, ansatte og samarbeidspartnere. Som vi har med Level.

– Prosessen var veldig ryddig, og jeg ble tatt imot på en god måte av Tor Arne. Han var godt forberedt og fikk meg til å føle meg komfortabel gjennom hele intervjuet, sier Angela Zenteno.– Tilliten betyr utrolig mye

I Level Personal er det daglig leder Tor Arne Egeland som har jobbet mest med Laastad & Co. Han har opparbeidet seg mye kunnskap om selskapets utfordringer, muligheter og preferanser.

– Noe jeg setter pris på med Tor Arne, er at vi får ærlige råd. Vi vurderte i høst å ansette en person til, men da fikk vi spørsmål om det var nødvendig, om det ikke var bedre å omrokkere litt i første omgang, sier Laastad.

– Den tilliten betyr utrolig mye, og jeg opplever Tor Arne som en sparringpartner jeg kan stole på.

Nærmere 150 søknader

Laastad har i dag rundt 30 ansatte fordelt på salg, administrasjon og verksted, mot 75 på slutten av 90-tallet. Det innebærer at de må tenke smarte løsninger, og at hvert hode teller enda mer enn før.

– Det er mye hodebry med ansettelser. Det er selvfølgelig en økonomisk kabal som skal gå opp, og så er det alt det praktiske arbeidet rekrutteringer medfører, forteller Laastad.

– På den siste stillingsutlysningen fikk vi inn nærmere 150 søknader. Der er Level en kjemperessurs, som hjelper oss med å avgrense søket, finne de riktige kandidatene og administrerer hele prosessen.

– Det betyr mye at førsteinntrykket av arbeidsgiveren er seriøst og profesjonelt, helt fra søknaden sendes inn. Under intervjuet var det god stemning, jeg fikk anledning til å forberede meg og presentert meg slik jeg ville, sier Kristian Kämäräinen.


Del denne saken

Ta kontakt for mer informasjon

Tor Arne Egeland

DAGLIG LEDER

Telefon: 404 44 034
E-post: 


Referansekunder